Om Kunstnerne

Karen Vesterager og Jacob Surland er et kunstnerpar og ægtepar, som er bosat i Roskilde. De har de har siden 2014 udstillet i ind- og udland med deres fotokunst. Deres værker er æstetiske og altid populære når de bliver udstillet.

I 2017 udstillede de begge på Florence Biennale og Jacob vandt en 5. pris som fotokunstner.

De arbejder med en visionografisk tilgang i deres kunstværker. I denne kunstform, bruges fotografiet som basis, men de gør scenen gøres til deres egen, vel og mærke efter at fotoet er taget. Resultaterne er værker som i højere grad skal betragtes som malerier, end som fotos.

Der bliver brugt avancerede teknikker til fotografering og billedbehandling, og igennem dem skaber de deres værker. Der bliver arbejdet detaljeret og præcist med farver, lys og skygge. Det er en moderne teknik, som er blevet mulig med de digitale billedbehandlingsværktøjer. Og det de gør ender med, at være en blanding mellem, det pionerfotografer som Ansel Adams gjorde i sit mørkekammer og det som de klassiske malere gør. Den visionografiske proces bringer billedet væk fra det dokumentariske og ind i en kunstnerisk fortolkning af virkeligheden.

Karen og Jacobs værker afsøger således spændingsfeltet mellem det virkelige og det uvirkelige. De arbejder begge i det ingenmandsland der findes mellem virkeligheden og en mere surrealistisk verden, der hvor kun den ene fod befinder sig i virkeligheden.

De er forskellige mennesker og værkerne de skaber, bliver således også forskellige. Men det er meget de samme teknikker der er i spil og fælles for dem begge gælder: Det må godt være svært og man må godt gøre sig umage.

Værkerne laves i begrænsede editioner i op til 30 kunstværker, uanset størrelse. Det er lovgivningen der definerer fotokunst som unika kunst, når der laves max 30 eksemplarer, uanset størrelse.