Minidokumentar
Minidokumentar

Minidokumentar om Surland & Vesterager og deres fotokunst af København

Efter 7 måneder er vi færdige

Vi er enormt glade for at kunne præsentere vores minidokumentar ‘Det ene Ben i Virkeligheden’, hvor vi fortæller om hvordan vi arbejder med at balancere virkelighed og fantasi i vores fotokunst.

Det er 7 måneder siden vi kastede os ud i det. Undervejs har vi skabt to nye kunstværker, som vi hver for sig, har haft en idé om at skulle lave på et tidspunkt.

To nye kunstværker fra København lavet af hhv. Jacob og Karen.
Dipylonporten i Carlsbergbyen” af Jacob Surland og “Ved Elefantportens fod” af Karen Vesterager.

Hør om vores tanker bag hvordan vi arbejder, hvad vores mål er og se med når vi skaber de to nye værker, fra fotografering til redigering og til de fysiske kunstværker.

De to kunstværker vi skaber, har vi haft til hensigt at skabe i nogle år. Jacob havde en plan om at skabe et billede af Dipylonporten i Carlsbergbyen og Karen om at skabe et billede af Elefantporten.

Da der skulle vælges et sted til filme os, mens vi fotograferede to nye kunstværker, var det oplagt at vælge lige netop de to motiver, fordi de ligger geografisk meget tæt på hinanden.

Vores minidokumentar om Surland & Vesterager og fotokunst af København kan ses her eller direkte på vores YouTube-kanal.

Minidokumentar om Surland & Vesterager og fotokunst af København. Billedet er Karen Vesteragers “Københavns Skyline“, som vandt guldmedalje ved Årets dff Fotograf.

Fra idé til færdig minidokumentar

Hele idéen til at lave en minidokumentar om vores arbejde, stammer tilbage fra sommeren 2022, hvor vi mødte journalist Knud Ditlev Molbæk på et fotokursus afholdt af Angelina Owino. Knud anbefalede os få lavet en minidokumentar om os.

Knuds idé voksede på os over nogle måneder, hvorefter vi kastede os ud i det i starten af 2023.

Vi lavede en kontrakt med Jonas Krøner fra Krøner Media. Vi har kendt Jonas i flere år og vidste, at han er en dygtig videograf og har eget produktionsselskab og derfor var det også helt naturligt for os, at vælge ham. Han har indfriet alle vores forventninger og meget mere end det. Uden ham, var dokumentaren ikke blevet så helstøbt som den er blevet.

Undervejs i processen og som dokumentaren udviklede sig, viste det sig, at det blev muligt, at lave en fuld historie om tilblivelsen af to nye kunstværker.

Jonas har en kæmpe styrke i, at han kan skabe en sammenhængende historie. Så fra en løs idé, om at skabe en 2-5 minutters video om os, er det blevet til en 18 minutters minidokumentar, som fortæller den fulde historie om hvad det er vi laver og viser hvordan vi laver det. Det overgik langt vores ambitioner og beskedne ønsker. Det kan vi kun tilskrive Jonas og det havde ikke været muligt uden hans professionalisme.

Jonas Krøner fra Krøner Media på arbejde i Carlsbergbyen.

Vi har også fået lavet et top-professionelt lyddesign af Anders Bjørn Rørbæk Pedersen (www.abrp.dk), som fuldender og afrunder dokumentaren. Anders og Jonas arbejder sammen for at skabe den bedst mulige og top-professionelle video. Det kan både ses og høres.

Så alt i alt er vi meget stolte over resultatet.

Kontakt os

14 + 10 =